נשים בהריון ואחרי לידה

פיזיותרפיה לרצפת האגן בזמן ההיריון ואחרי הלידה

נשים שרוצות להפוך לאמהות יוצאות למסע שטומן בחובו הפתעות רבות; רצפת האגן היא רק איזור אחד בגוף שמושפע מההיריון ובניגוד לצרבות, שנעלמות אחרי הלידה, הוא דורש לעיתים קרובות תשומת לב גם אחרי שהתינוק נולד. אז איך פיזיותרפיה לרצפת האגן יכולה לסייע בתקופה של ההיריון עצמו וגם אחרי הלידה? כל המידע לפניך

אומרים שביום שאישה נכנסת להיריון מצטרפים אליה רגשות האשם: האם היא אוכלת את האוכל הכי טוב עבור התינוק בזמן ההיריון? אולי היתה צריכה להשמיע יותר מוזיקה קלאסית עם אוזניות לבטן בשלב מוקדם של ההיריון? הן שאלות שמטרידות היריוניות רבות. סימני השאלה שמופיעים עם תוצאות בדיקת ההיריון הראשונה רק הולכים ומתרבים אחרי הלידה: איזה ברזל לתת לתינוק? האם רופא הילדים שבחרנו עבור הקטנטנה הוא הטוב ביותר? איזה מנשא הכי טוב לגב של תינוקות?

זה לא משנה באיזה שלב את נמצאת, בטח התחלת להבין את גודלו של השינוי שחייך מתחילים לעבור, ואם כל זה לא מספיק, לעיתים קרובות עלולות לצוץ תופעות "אישיות" שלך, כאלו שלא קשורות לתינוק אבל משפיעות על חייך: דליפת שתן (קישור למאמר רצפת האגן במהלך ההיריון), סימפיזיוליזיס (קישור למאמר סימפיזיוליזיס) וכאבים באזור האגן נפוצים בקרב נשים הרות ואם בעבר נשים היו מובכות להודות שהן סובלות מתופעת בריחת שתן, כיום התופעה יותר ויותר מדוברת, זה מבורך, אך עדיין, נשים רבות חוששות לפנות לעצמן את הזמן ולגשת לטפל בתופעה.

איך פיזיותרפיה לרצפת האגן יכולה לעזור לך בזמן ההיריון?

הקלישאה אומרת שנשים מורכבות בהרבה מגברים. בעוד שבתחומים מסוימים מדובר בהגדרה מכלילה, בנוגע לרצפת האגן, הקביעה הזו נכונה ואפילו מוכחת מחקרית. הגוף הנשי עובר הרבה יותר שינויים במהלך החיים, כאשר רצפת האגן היא שחקנית ראשית בשלבי ההיריון והלידה. תקופת ההיריון היא זו שבה הגוף עובר את השינוי המשמעותי ביותר, בפרק הזמן הקצר ביותר, כך שהוא מוכרח להסתגל מחדש לשינויים שמגיעים ללא הרף.

חשבת שכאב ודליפת שתן הם חלק בלתי נפרד מההיריון ושאין מה לעשות? כדאי שתדעי שפיזיותרפיה לרצפת האגן יכולה לשפר את המצב עוד לפני הלידה ולא צריך לחכות ולהמשיך לסבול אם את מרגישה שהתופעות האלו פוגעות באיכות החיים שלך.

לדאוג גם לעצמך אחרי הלידה - פיזיותרפיה לרצפת האגן לאמהות טריות

כבר ילדת? מזל טוב! אז הצרבות כבר בוודאי נעלמו, אולי גם הבטן התחילה להתכווץ (גם אם לא, זה נורמלי לחלוטין) אבל התופעות שהטרידו אותך בזמן ההיריון נשארו. כל אפצ'י עדיין מלווה בדליפת שתן ואולי גם כאבים מלווים אותך אחרי שכבר השתחררת מבית החולים ואפילו אחרי שחלפו שישה שבועות של "משכב לידה"? ייתכן שקיימת בעיה.

יכול להיות שהגוף שלך חווה במהלך ההיריון שינויים שאיתם הגיעו הבעיות הללו, זה נפוץ ונורמלי. עוד תופעה נפוצה בקרב אמהות טריות היא הפניית כ-ל הפוקוס לתינוק ולצרכים שלו. זה כל כך טבעי ואפילו אפשר לומר שזה נובע מהאבולוציה שמכתיבה לנו לדאוג לצאצאים שלנו, אבל אני כאן כדאי להזכיר לך שכדי שיהיה תינוק מאושר, גם האמא צריכה להיות מאושרת, ושקשה להתפנות לטיפול רגוע ומיטבי בתינוק כשאת מפחדת להתעטש או סובלת מכאבים.

אבחון רצפת האגן אחרי הלידה

לקליניקה שלנו מגיעות אמהות טריות שמצאו רגע לעצמן ולאיכות החיים שלהן, לעיתים הן מגיעות עם התינוקות הקטנטנים לבדיקה וטיפול, ויחד אנחנו בודקות מה השינויים שחלו ברצפת האגן ואיך אפשר לשפר את המצב. אבחון ראשוני נכון מאפשר לבדוק מה אפשר לעשות ולהתחיל את תהליך השיקום, שלעיתים יכול להיות קצר ממה שדמיינת.

עכשיו הזמן הטוב ביותר לטפל בעצמך וברצפת האגן שלך

"הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים, הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו" אומר הפתגם הסיני העתיק. אז נכון, הלו"ז שלך בוודאי עמוס. בין אם את מג'נגלת בין העבודה לכל בדיקות ההיריון ובין אם את אמא טריה שאין לה רגע פנוי לעצמה, אבל אם הגעת לקרוא את השורות האלו, סביר להניח שאת מאמינה שאת יכולה להרגיש טוב יותר ואני כאן כדי לומר שזה אפשרי ושזה מגיע לך, מאמא.

ליצירת קשר

נגישות

יצירת קשר